Vergaderingen


Datum Kort verslag
03/03/2020

Sven Willemsens geeft ons een rondleiding door natuurparken in Kenia. Veel dieren natuurlijk maar ook aandacht voor de vele vogelsoorten.

07/01/2020

Zoals ieder jaar wordt de nieuwjaarsvergadering gevuld met een lekker worstenbrood. Ondertussen is er de aanwezigheidstombola en een gezellige babbel over de vogels met op de achtergrond mooie filmbeelden van Jan Suykerbuyk over het vogelpark in Walsrode.

03/12/2019

Jan Van Overvelt geeft een uiteenzetting over de ' nieuwe kleuren'. We worden overspoeld met nieuwe erkende kleuren en het is toch wel eens interessant om meer over de herkomst, het gedrag en de erkenning van die kleuren te weten te komen. Heel duidelijk en netjes gepresenteerd door een grote kenner, maar dat wist u ondertussen al.

05/11/2019

Fons Truyts en Roger Belmans geven een voordracht over de kleurengrasparkiet. Interessante informatie voor de liefhebbers van deze vogels.

01/10/2019

Jan Konings geeft informatie over beplanten van volières.  Hierdoor komt een interessante discussie tot stand.

04/06/2019

Het is een gewoonte dat we in juni een wandeling maken. Deze keer bezoeken we o.l.v. een Nederlandse gids het gebied rond de Kleine Meer.

Zoals overal is het er veel te droog en staan bijna alle plassen droog. Vandaar ook geen watervogels en ook de nachtzwaluw zullen we niet observeren omdat we tegen die tijd overvallen worden door een onweer. 

07/05/2019

De voorziene spreker is onbeschikbaar. Er is een vervanger die uitgebreid komt spreken over agaporniden. Voor de liefhebbers een goed gedocumenteerde en uitgebreide bespreking van veel verschillende soorten.

02/04/2019

Vandaag onderhoudt Louis Raats ons over zijn reis naar Zuid Afrika. Veel vogels die hier in volières gehouden worden passeren de revue.

05/03/2019

Vandaag komt Alois van Mingerhoet spreken over kweek en verzorging van distelvinken. Door het onderwerp een massale opkomst natuurlijk. En zoals steeds wordt het voor vele liefhebbers een boeiende en leerrijke avond.

05/02/2019

Jan Suykerbuyk geeft ons een impressie van de mondial in Zwolle. Daarna geeft Jan Konings ons een zicht op de werking van de microscoop voor mestonderzoek bij vogels.

Beetje spijtig dat door technische problemen de beelden van de microscoop niet op het scherm konden geprojecteerd worden.

08/01/2019

Zeer grote opkomst voor een gezellige babbelavond met worstenbrood. Tevens worden aanwezigheidsprijzen uitgedeeld. 

04/12/2018

Alex Beylemans, keurmeester postuurkanaries, komt ons vanavond onderhouden over postuurkanaries. Vooral de standaardeisen  van een 8 tal soorten voor beginners worden besproken.

06/11/2018

Bioloog Glenn Vermeersch heeft zich gespecialiseerd in vogelfotografie. Vanavond een ornithologische trip door Europa en verdere bezochte landen met prachtige foto's.

02/10/2018

Vandaag maken we kennis met het prepareren van vogels. Hans Tak geeft samen met een collega een interessante uiteenzetting over preparatie van zoogdieren, insecten en vogels. In een film wordt getoond hoe men te werk gaat van walvis tot vlinder. In een tweede deel wordt een japanse kwartel van de huid ontdaan, het is live te volgen op het scherm. De voordrachtgevers hebben geen moeite gespaard om er een leerrijke avond van te maken.

04/09/2018

Deze keer gaat het over de zilverbekken. Louis Raats geeft een interessante uiteenzetting over zilverbekken en loodbekken en hun gamma aan kleurafwijkingen.

05/06/2018

Vandaag een wandeling in de ' Wolfsheuvel', de vroegere ' bossen van de Boerenbond' in Achterbroek. Het was mooi weer, heel wat volk en altijd wel iets om bij te leren.

08/05/2018

Zeer interessante voordracht door Ivo Tresinie. Door zijn werkzaamheden in een kweekstation voor bedreigde vogels spreekt hij met veel kennis van zaken over kwartels. Zeer boeiend met een schat aan informatie.

03/04/2018

Piet Goossens komt ons vertellen over de invloeden die van belang zijn bij de kweek van vogels:  huisvesting, verlichting, verwarming,verluchting,... Goed gedocumenteerde presentatie.

06/02/2018

Vanavond presenteert Jan Suykerbuyk een film over de wereldkampioenschappen in Cesena - Italië. Met nog een gezellige babbel wordt de avond afgesloten.

02/01/2018

Zoals gewoonlijk vandaag een beetje feestviering met aanwezigheidstombola en worstenbrood/appelbol. Tussendoor nog wat informatie over het fermenteren van kiemzaad om de houdbaarheid te vergroten.

05/12/2017

De spreker van vandaag laat het afweten. Gelukkig  hebben we in de vereniging een valkenier en roofvogelkweker die met glans ons onderhoudt over alle aspecten van de  hobby.

07/11/2017

De interessante voordracht door Jan Keijzers over Australische prachtvinken. Een overzicht van de soorten met adviezen voor de tentoonstelling en interessante weetjes in verband met de kweek. Spijtig dat door gebruik van de beamer de kleuren grootdeels verloren gaan.

03/10/2017

Vanavond een bespreking van europese vogels en kruisingen door Freddy Lenaerts. Hij is een gespecialiseerd kweker en internationaal keurmeester. Het was toch een verhelderende avond waarin vele facetten van het onderwerp aan bod kwamen.

05/09/2017

Een beetje een moeilijke start in ons nieuwe vergaderlokaal in de Oude Baan. Televisiekijkende gasten zorgen bij het begin van de vergadering voor wat verwarring. Een beetje bijkeuvelen en wat informatie over de voorbereiding van tentoonstellingen, dat is het een beetje voor vandaag.

06/06/2017

Vandaag een wandeling door de Kalmthoutse Heide. We doen een tochtje rond het stappersven met, zoals steeds, veel nuttige informatie van onze gids Joris Pinceel. Naar het einde nog een meevaller als we de nachtzwaluw horen.

02/05/2017

Vandaag een presentatie  door Robert Jan Asselbergs over natuurfotografie door de ogen van de jager. De meeste liefhebbers  waren het er over eens dat het weinig om het lijf had. Daarenboven hebben onze leden - jagers het massaal laten afweten.

04/04/2017

Vandaag een bespreking ove kleurkanaries door Rein Grefhorst. Het betrof een wandeling in het doolhof van alle mogelijke kleurslagen.

07/03/2017

Vandaag een voordracht van Henk de Boer. Het was een uiteenzetting over de rode kardinaal. Spijtig genoeg waren er veel leden afgezakt om een voordracht te horen over vruchten- en insecteneters. Die bleven wel op hun honger zitten.

07/02/2017

Jan Suykerbuyk maakte een compilatie van het bezoek aan de wereldkampioenschappen in Almeria Spanje.

Samen met enkele clubleden , die overigens veel succes hadden,bezochten ze de tentoonstelling.

Daarna was het de beurt aan Sven Willemsens die zich bezighoudt met het africhten van vogels. Hij had hiervoor een pracht van een neushoornvogel meegebracht. De moeite waard.

03/01/2017

Jaarlijks gezellig samenzijn met worstenbrood en prijsuitreiking voor de aanwezigheden bij vergaderingen. Jan Konings gaf een uiteenzetting over kiemzaad in al zijn aspecten. Heel veel informatie.

06/12/2016

Voordracht over  hybriden door Aloïs Van Mingerhoet. Zoals steeds veel informatie waar de geinteresseerde liefhebber wat mee kan.

08/11/2016

Vanavond is een voordracht door Jaak Bloemen, een zeer bekende goudvinkenkweker. Aan massaal opgekomen liefhebbers geeft  hij zeer leerrijke informatie over het houden en kweken van goudvinken. 

04/10/2016

Vandaag een interessante lezing over verlichting bij vogels. Het was zeer interessant om de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied te vernemen. Hij is tevens verdeler van easyyem, een zeer goed en succesrijk eivoer. Ook Perle Morbide zit in zijn gamma maar dat zal vermoedelijk een stille dood sterven.

06/09/2016

Voorzitter Jan Konings geeft een uiteenzetting over onkruidzaden en hun gebruik bij vogels.Verrijkend voor wie er mee werkt.

07/06/2016

Vandaag maken we met gids Sus van Dijck een wandeling door de Oude Buisse Heide. Dit groot natuurgebied is nooit ontgonnen geweest en was nog eigendom van Henriette Roland Holst.

03/05/2016

Vandaag krijgen we Glenn Vermeersch op bezoek. Hij presenteert ons een prachtige fotoreportage van vogels om en bij de Kalmthoutse Heide. Hij is een professioneel vogelfotograaf die ons ook de benaderingsmethoden bijbrengt. Zeer mooie reportage.

01/05/2016

Naar jaarlijkse gewoonte is er een gezellig samenzijn met worstenbrood en een prijsje voor de aanwezigheden op de verschillende vergaderingen. Tevens geeft Jan Van Overvelt een overzicht voor een goede voorbereiding van de kanariekweek.

05/04/2016

Veel deelnemers voor deze interessante voordracht over de gouldamadines. De Nederlander Jan Keysers van de speciaalclub voor natuurbroed goulds gaf een zeer goed gedocumenteerde voordracht over alle facetten van de gouldskweek.

01/03/2016

Voor de tweede keer proberen we een vogelquiz. Door de lage opkomst kunnen we dat geen succes noemen. Blijkbaar hebben onze leden daar geen behoefte aan.

02/02/2016

Interessante voordracht over de bloedluis.

© Copyright De Koperwiek / Webmaster Herman Beyers - Alle rechten voorbehouden