Doelstelling

Is een vereniging van liefhebbers die zich in hun vrije tijd bezig houden met het houden, kweken, verzorgen en tentoonstellen van siervogels. Behartigt de belangen van vogelliefhebbers door hun rechten te helpen verdedigen, mee te werken aan het verbeteren van de bestaande wetgeving en de leden te informeren.

Houdt elke eerste dinsdag van de maand (juli en augustus uitgezonderd) te 20 u. in zaal Flora te Wildert een algemene vergadering met spreekbeurten, dia’s, films en/of uitwisseling van kennis omtrent vogels houden en kweken.

Neemt deel aan gewestelijke, provinciale, nationale en wereldkampioenschappen voor siervogels. Meerdere leden behaalden reeds mooie resultaten met hun vogels en verschillenden onder hen werden zelfs wereldkampioen.

Richt elk jaar rond eind november een grootse vogelshow in die reeds wijd en zijd bekend is en een grote belangstelling geniet.

Bezorgt haar leden een wettelijk stamnummer voor het kweken van vogels en helpt hen bij de aangifte van hun vogels bij de overheid.

Bestelt voor haar leden de nodige vaste voetringen voor hun gekweekte vogels zodat die wettelijk in orde zijn.

Verspreidt ornithologische lectuur waaronder voor elk lid een prachtig maandblad “De Witte Spreeuwen” en beschikt over een uitgebreide bibliotheek en videotheek ter beschikking van haar leden.

 

© Copyright De Koperwiek / Webmaster Herman Beyers - Alle rechten voorbehouden